Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

 

Ο Τατούλης ζητάει 281.900 ευρώ αναδρομικά ως βουλευτής και 10.000 ευρώ για ηθική ικανοποίηση επειδή δεν τα έχει πάρει! Εκκρεμούν στο ΣτΕ 42 παρόμοιες προσφυγές ακόμη και από κληρονόμους πεθαμένων "εθνοπατέρων"!



Όπως πληροφορηθήκαμε από μέρα σε μέρα του νέου δικαστικού έτους αναμένεται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η έκδοση πιλοτικής απόφασης επί της αναίρεσης που έχει ασκήσει ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Πέτρος ΤατούληςΟ ίδιος ζητάει διαφορές αποδοχών ύψους 281.900 ευρώ λόγω μη αναπροσαρμογής της αποζημίωσης των εκπροσώπων του κοινοβουλίου με αυτές των δικαστικών λειτουργών. Επίσης ζητάει και αποζημίωση 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της μη αναπροσαρμογής. Και είναι πιλοτική η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα εκδοθεί, καθώς εκκρεμούν όμοιες 42 αιτήσεις με το αυτό αίτημα και άλλων βουλευτών.

Τον περασμένο Μάρτιο (19.3.2021) συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνα Φιλοπούλου) η έφεση με την οποία ο κ. Τατούλης διεκδικεί για το χρονικό διάστημα 1.1.2004 έως 31.12.2007 το ποσό περίπου των 165.00 ευρώ.

Το ποσό αυτό το διεκδικεί ως διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αποδοχών των δικαστών, όπως αυτές προσαυξήθηκαν με την «έκτακτη παροχή» που προβλέφθηκε με την εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του νόμου 3620/2007.

Επίσης, ζητάει το ποσό των 10.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παράλειψη του Δημοσίου να αναβαθμίσει την βουλευτική του αποζημίωση.

Ουρά στην «υπόθεση Τατούλη» είναι ανάλογες αιτήσεις μικρής ομάδας βουλευτών που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ (δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη αναμένοντας την έκδοση της απόφασης του κ. Τατούλη), με τις οποίες διεκδικούν διαφορές αποδοχών λόγω μη αναπροσαρμογής των μηνιαίων αποδοχών με αυτές των δικαστών. Οι βουλευτές προσέφυγαν στο ΣτΕ μετά από απόρριψη των αγωγών τους που έγινε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου