Τρίτη 19 Απριλίου 2022

 

Δήλωση – βόμβα Medvedev: Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ ΠΥΡΙΝΙΚΟ;


Για πολεμική προετοιμασία της ρωσικής ομοσπονδίας κατά της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έκανε λόγο με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε, η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα δεν είναι πλέον σχήμα λόγου και τυπικές απειλές, και σε τέτοιες συνθήκες η Μόσχα θα πρέπει να είναι έτοιμη απέναντι σε πιθανές επιθετικές ενέργειες.
Όπως σημείωσε, στο σημερινό τεταμένο περιβάλλον, τόσο η επιστημονική όσο και η τεχνολογική σφαίρα διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας του κράτους.
Διευκρίνισε δε ότι μιλάμε για εξελίξεις και έρευνες «που στοχεύουν στη διατήρηση της αμυντικής ικανότητας της χώρας» – στην «αντίληψη των σοβαρότερων απειλών» που αντιμετωπίζει η Ρωσία.
Μιλώντας για αυτό, ο Medvedev εξήγησε: «Μιλάμε πρωτίστως για μια προσπάθεια επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιθετικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν».
«Ως εκ τούτου», συνέχισε ο πολιτικός, «είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει να παρέχουμε στη χώρα τα πιο σύγχρονα όπλα.
Και αυτό απαιτεί αξιόπιστο, υψηλής τεχνολογίας, ισχυρό εξοπλισμό», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρόσθεσε:

«Φυσικά, η υλικοτεχνική υποδομή δεν θα προκύψει από μόνη της, από τη στιγμή που μας έχουν επιβληθεί σκληρές κυρώσεις.
Αυτή την υλικοτεχνική υποδομή αναπτύσσουν ειδικά εκπαιδευμένοι σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα επιστήμονες.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογικής ανεξαρτησίας, αλλά και επιβίωσης του κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου