Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

 

14 πακιστανοί "μοιράστηκαν" από 19 έως 141 χρόνια κάθειρξης! Φυλάκιζαν και βασάνιζαν ομοεθνείς τους ζητώντας χρήματα από συγγενείς στέλνοντας τα βίντεο με τα βασανιστήρια.




Ποινές κάθειρξης από 19 έως 141 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 14 άτομα για διακίνηση μεταναστών. Οι καταδικασθέντες, όλοι πακιστανικής καταγωγής, εμφανίζονται όχι απλώς να φυλάκιζαν και να βασάνιζαν άγρια τα θύματά τους, αλλά και να έστελναν βίντεο συγγενικά τους πρόσωπα, ζητώντας τους περισσότερα χρήματα ώστε να τα απελευθερώσουν.

Η συγκλονιστική υπόθεση, αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης σε παράπηγμα, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, απελευθέρωσε δύο νεαρούς 17 και 20 ετών, οι οποίοι κρατούνταν φυλακισμένοι από τους διακινητές. Οι νεαροί, αφγανικής καταγωγής, είχαν καταγραφεί από τους διακινητές σε βίντεο, ενώ κάποιος τους απειλούσε ότι θα τους κάψει με ένα πυρωμένο ηλεκτρικό σίδερο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τελικά 13 Πακιστανοί, κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεταναστών, ενώ το κατηγορητήριο περιελάμβανε ακόμη δέκα συμπατριώτες τους. Εκτός των καταδικασθέντων, το δικαστήριο αθώωσε πέντε κατηγορούμενους, ενώ για τους λοιπούς δεν εισήχθη η υπόθεση καθώς δεν κατέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου