Τρίτη 11 Μαΐου 2021


 




Εγκληματικότητα αλλοδαπών

ΌΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΈΧΕΙ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΌΤΗΣ 50 ΑΣΤΗΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ 25 ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΦΥΛΆΣΩΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ; ΠΟΔΟΣΦΕΡΙΣΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΆΛΛΟΙ . ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Ευθύνη έχει η εκάστοτε κυβέρνηση ,ο υπουργός κακοποίησης του πολίτη και οι πολιτικοί.
 Απάντηση/απαντήσεις 

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια μια διαρκώς διογκούμενη και όλο και πιο σκληρή εγκληματικότητα αλλοδαπών. Στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι το ποσοστό των εγκληματιών από περιβάλλον αλλοδαπών είναι πολλαπλάσιο εκείνου των   Ελλήνων Για παράδειγμα, σχεδόν το 30 % των αξιόποινων πράξεων στην ΕΛΛΑΔΑ διαπράττεται από αλλοδαπούς και περίπου 40 % των φυλακισμένων δεν έχουν Ελληνική ιθαγένεια. Επιπροσθέτως, οι στατιστικολόγοι επισημαίνουν ότι πολλοί από τους καταδικασθέντες αλλοδαπούς δεν έχουν δηλωθεί, δηλαδή πρόκειται για πρόσωπα που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα  . Σύμφωνα  με τα ποσοστά εγκληματικότητας των αλλοδαπών το 70%  είναι  Αλβανικής υπηκοότητας και το 20% Γεωργιανών  και άλλων εθνικοτήτων.  και ένα 10% Ελληνικής καταγωγής.

Πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν την καταγωγή των εγκληματιών στις αναφορές τους σε εγκληματικές πράξεις ή την αναφέρουν καθαρά μόνο όταν πρόκειται για άτομα που ανήκουν στην ομάδα του αυτόχθονα πληθυσμού. Ακόμα, εγκληματίες που προέρχονται από το εξωτερικό και διαθέτουν π.χ. Ελληνικό διαβατήριο χαρακτηρίζονται Έλληνες εγκληματίες». Εάν διαπράξουν εγκλήματα αιτούντες άσυλο ή αλλοδαποί, δεν απελαύνονται ή απελαύνονται μόνο προσωρινά.

Η δίωξη των εγκλημάτων πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από την ιθαγένεια, όταν όμως η στατιστική συγκαλύπτει εγκλήματα αλλοδαπών, δεν μπορεί να υπάρξει επαρκής αντίδραση στις τάσεις της εγκληματικότητας. Προκειμένου να παρουσιαστεί στον πληθυσμό μια ανύπαρκτη ασφάλεια, γίνεται ακόμα και χρήση τεχνασμάτων. Έτσι στην Αυστρία, για παράδειγμα, υποτίθεται ότι μια μεγάλης κλίμακας απάτη αποτελούμενη από 46 000 επιμέρους αξιόποινες πράξεις καταγράφηκε στη στατιστική ως μία μόνο αξιόποινη πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου