Πέμπτη 21 Μαΐου 2020


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία.

Μαζί τους θα ανοίξουν και τα ΚΔΑΠ «εφόσον τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου». Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία και την επαναλειτουργία τους.

Όπως δήλωσε, τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου. Επί του θέματος αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις (κρατικές και ιδιωτικές)».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ευχάριστη θέση: έχουμε ξεπεράσει την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία χάρη στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων»,. Τόνισε ότι «δείξαμε όλοι μαζί ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και ακούσαμε και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών» και ευχαρίστησε τους πολίτες γι αυτό.

Με αναφορά στα λόγια του πρωθυπουργού επεσήμανε ότι σήμερα είμαστε σε θέση «να περπατήσουμε στη γέφυρα που μας περνάει από την άμυνα στην υγεία στην επίθεση προς την πρόοδο». Πρόσθεσε ότι «πολύτιμα όπλα μας θα είναι η εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε ανάμεσα σε πολίτες και Πολιτεία αλλά και ο βηματισμός της κοινωνίας με οδηγό ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο» και έκανε αναφορά στο σχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για στήριξη της εργασίας, μείωση των φόρων και τόνωση της επιχειρηματικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου