Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΓΛΥΦΑΔΑ

“Arthina” - Εκδήλωση αφιερωμένη στο έτος «Ερωτόκριτος»


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ARTHINA δημιουργήθηκε από πολίτες που τους συνδέει η ανάγκη προσφοράς πολιτισμού στην έρημο της ευτέλειας, της υποκουλτούρας, του εφησυχασμού, του εκπεσμού των αξιών αλλά και της απελπισίας που έχει επιφέρει η πολλαπλή κρίση του σήμερα. Είναι ένας τόπος τέχνης, ένα τοπίο πολιτισμού, πού προσφέρει ευκαιρίες και χώρο προβληματισμού και επικοινωνίας μέσα απὸ τους θεσμοὺς του «Φιλολογικού Καφενείου», της «Ομάδας Βιβλίου», αλλά και άλλων πολλαπλών και ποικίλων εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού.

Συμμετέχοντας στο «Ετος Ερωτόκριτου» η Ομάδα Βιβλίου του Π.Ο. “arthina” επεξεργάστηκε το θαυμάσιο αυτό ποίημα της Κρητικής Αναγέννησης του Βιτσέντζου Κορνάρου. Καρπός της εργασίας της ομάδας είναι η έκδοση «Ερωτόκριτος» και η καλλιτεχνική απόδοση του ποιήματος στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μαρκούρη».

Το βιβλίο «Ἐρωτόκριτος» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 στὶς 7,00 τὸ βράδυ, στὸν Πολυχῶρο “Artville”, Ἰάσονος 5, Καραπάνου Γλυφάδα, τηλ 210 9627204.

Η καλλιτεχνική απόδοση του ποιήματος με απαγγελίες, τραγούδια, μουσική και χορό, θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μαρκούρη». Ανατολικής Ρωμυλιας 123 Τερψιθέα Γλυφάδα, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 7,00 μ.μ. σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαΐδη και μουσική επιμέλεια του Παύλου Δασκαλάκη.

Θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Γιάννης Νικολαΐδης και Φωτεινή Φιλοσόφου. Θα παίξουν οι μουσικοί: Παύλος Δασκαλάκης: Βιολόλυρα, Θιαμπόλι, Τραγούδι, Μαρία Γαλάνη: Κρουστά, Τραγούδι, Γιώργος Δασκαλάκης: Βιολί, Ελένη Δασκαλάκη: Κανονάκι και Σταύρος Σουλακιώτης: Λαούτο.

Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδια «ΑΡΟΛΙΘΟΣ» του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου, καθώς και το χοερευτικό της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια, επιλογή αποσπασμάτων του ποιήματος και ηχογραφημένη αφήγηση Μιχαήλ Αγγελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου