Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

 


Κάθειρξη 8 ετών στον ιερέα από τον Βόλο που ασελγούσε σε 11χρονη με τις «ευλογίες» της μητέρας της η οποία καταδικάστηκε σε 5 χρόνια. Εκτός φυλακής όμως και οι 2!




Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 9.000 ευρώ επέβαλε, Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, στον 83χρονο ιερέα από τον Βόλο, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάϊο του 2018 να ασελγεί σε βάρος ενός μικρού κοριτσιού, ηλικίας 11 ετών.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για τις κατηγορίες της ασέλγειας σε βάρος 11χρονης με αντάλλαγμα, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση. Η 33χρονη Βουλγάρα, μητέρα του κοριτσιού, συγκατηγορούμενή του, για συνέργεια στην ασέλγεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες, μετά από διακοπή, σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση δεν ήταν παρόντες και εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κληρικού επέμεινε ότι δεν υφίσταται το αδίκημα της συνέργειας και ότι η διαπραχθείσα πράξη είχε άλλα χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης είπε ότι η Βουλγάρα δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση και ότι δεν γνώριζε τις πράξεις του ιερέα. Εντούτοις, η εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορούμενων, σημειώνοντας ότι κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκαν όλα όσα έλεγε η ανήλικη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους με ομόφωνη απόφαση. Διατήρησε την ίδια ποινή κάθειρξης στον 83χρονο με αυτή του πρώτου βαθμού και μείωσε τη χρηματική ποινή από τα 50.000 ευρώ στα 9.000 ευρώ, ενώ μείωσε στα 5 έτη από 8, που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, την ποινή κάθειρξης για την 33χρονη, αναγνωρίζοντας ότι πριν από την υπόθεση είχε σύννομο βίο.

Μετά τη δίκη αναμένεται να αποφυλακιστεί και η μητέρα της ανήλικης, αφού είχε κριθεί προφυλακιστέα από το 2018 και παραμένει στη φυλακή, ενώ στην περίοδο φυλάκισής της έχει εργαστεί.

Ο ιερέας θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, στον οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του τον Νοέμβριο του 2020.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο αστυνομικός, που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης του ιερέα, η κόρη του ρασοφόρου και ο πρώην σύζυγος της Βουλγάρας.
Η κόρη του ρασοφόρου υποστήριξε ότι ο ιερέας ήταν πάντοτε καλός πατέρας, καλός κληρικός. Ο πρώην σύζυγος της 33χρονης ισχυρίστηκε ότι η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική της υγεία.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά από πληροφορίες, που είχαν περιέλθει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ότι ο 83χρονος ιερέας ενδέχεται να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικα. Έτσι η Ασφάλεια άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά τον ρασοφόρο. Η πρόοδος της έρευνας είχε σοκάρει, με τον ιερέα να προχωρεί σε ασελγείς πράξεις στην 11χρονη μέσα σε φυλλωσιές στον Άναυρο. Ο ιερέας συνελήφθη, όπως και η μητέρα του κοριτσιού, καθώς από την αστυνομική προανάκριση αποδείχτηκε ότι δεχόταν ανταλλάγματα για να συναινεί στις πράξεις και να σιωπά.

Από τη σύλληψή τους και μέχρι σήμερα τόσο ο ιερέας, όσο και η 33χρονη ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου