Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

 


Εφοπλιστής Προκοπίου! Το αγαπημένο καραφλό "παιδί" της Εθνικής Τράπεζας. Η αγορά των ναυπηγείων και η συμφωνία με τους Αμερικανούς για τις φρεγάτες.




Διαβάστε το ρεπορτάζ που δεν κόβει τιμολόγια σε κανέναν. Επειδή για την υπόθεση των Ναυπηγείων έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα, και επειδή με αφορμή την ηχηρή είσοδο του εφοπλιστή Προκοπίου έχει …σηκωθεί σκόνη, οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις!

Πρώτον, για μια ακόμη φορά οι υποσχέσεις Πάιατ για την προσέλευση Αμερικανών επενδυτών αποδείχθηκαν …ανυπόστατες και αβάσιμες!

Έχουμε χορτάσει από τους Αμερικανούς επενδυτές με αποκορύφωμα την Mohegan στο καζίνο του Ελληνικού που αποδείχτηκε άφραγκη, ανυπόληπτη πιστοληπτικά και με συμπεριφορά αποικιοκράτη τυχοδιώκτη!      

Δεύτερον, η επιβίωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και Ελευσίνας συνδέεται καλώς ή κακώς με την προμήθεια των 4 φρεγατών του πολεμικού ναυτικού!


Η κυβέρνηση είχε εν πολλοίς ταυτίσει το ζήτημα και είχε θέσει ως προϋπόθεση στους ενδιαφερόμενους την ναυπήγηση των φρεγατών στα ελληνικά ναυπηγεία.

Τρίτον, πέραν πάσης αμφιβολίας το προβάδισμα για τις φρεγάτες το έχουν οι Αμερικανοί! Εύκολα ή δύσκολα εκεί θα καταλήξει η δουλειά.

Οι Γάλλοι λόγω των εγχώριων νταραβεριτζήδων των ΜΜΕ και οι Ολλανδοί λόγω βάσης στην Τουρκία την έχουν χάσει τη δουλειά! Όπως και οι Γερμανοί λόγω παλαιών φρεγατών και υποβρυχίων!

Τέταρτον, η λογική λέει ότι ο εφοπλιστής Προκοπίου μπήκε στα Ναυπηγεία με τις ευλογίες της κυβέρνησης, , αλλά και έχοντας έρθει σε προσυμφωνία με τους Αμερικανούς για την ναυπήγηση των τριών από τις τέσσερις φρεγάτες, καθώς η 4η (και πρώτη σε σειρά προτεραιότητας ) θα ναυπηγηθεί στην Ιταλία!

ΥΓ. Για να ξέρετε ο εφοπλιστής Προκοπίου θεωρείται αγαπημένο παιδί της Εθνικής τράπεζας, μέσα από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της οποίας κατάφερε να αγοράσει τα τελευταία χρόνια … τη μισή Αθήνα!!! Πάνω από 100 ακίνητα – φιλέτα σε προνομιακές περιοχές και με …επίσης προνομιακές τιμές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου