Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

 

Χειροπέδες σε μελισσοκόμο για τη φωτιά στο Πανόραμα Βούλας


Χειροπέδες σε μελισσοκόμο για τη φωτιά στο Πανόραμα Βούλας

Οι πρώτες φλόγες παρατηρήθηκαν από το Δημοτικό πυροφυλάκιο της Βούλας και η Πολιτική Προστασία του Δήμου κατέφθασε στο σημείο εντός τριών λεπτών. Άμεσα στήθηκε γιγαντιαία επιχείριση με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, των εθελοντικών ομάδων και του ΣΠΑΥ ενώ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανο Κολοκούρη, επιχείρησαν τρία εναέρια μέσα, δύο αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο εντός περίπου μισής ώρας από την έναρξη της και αφού έκαψε περίπου 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 15 δέντρα μεσαία ανάπτυξης ενώ προς στιγμή εισήλθε και σε αστική περιοχή θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από μελισσοκόμο που βρισκόταν στο σημείο το κρίσιμο χρονικό διάστημα που ξέσπασε η φωτιά, και κάπνιζε στα μελίσσια του. Έπειτα από μήνυση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο μελισσοκόμος συνελήφθη από την Άμεση δράση και οδηγήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος στο Αστυνομικό Τμήμα στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, είχαν συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου