Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

 



Βέλη για τις μετεγγραφές πασοκογενών, αλλά και για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλης – Κουρουμπλής «πυροβολούν» τον Τσίπρα

Έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα ενοχλητική στον ΣΥΡΙΖΑ η τακτική των μετεγγραφών στην οποία έχει εκφυλιστεί το μεγαλεπήβολο «προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα» για τη σύμπηξη της «μεγάλης προοδευτικής παράταξης»… Αναλόγως, βαριές διαθέσεις επικρατούν και για τη διαπιστωμένη αδυναμία της ηγεσίας να δώσει ένα παρήγορο μήνυμα στους πολίτες, καθόσον με χαρακτηριστική καθυστέρηση αντιλήφθηκαν ότι η μονοθεματική αντιπολίτευση στα θέματα της πανδημίας δεν έφερε «εισπράξεις» στο κομματικό ταμείο.

Τα είπε χθες με τον συνήθη μειλίχιο τρόπο του ο Νίκος Φίλης, ο οποίος, με αφορμή την πρόσφατη μετεγγραφή του Συμεών Κεδίκογλου, ενός πρώην βουλευτή και υφυπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, με βεβαρημένο πολιτικό μητρώο, η οποία, μάλλον, δεν σκόρπισε ενθουσιασμό στην Κουμουνδούρου, δήλωσε ευθέως την ξεκάθαρη αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη μέθοδο διεύρυνσης της κομματικής επιρροής.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Δεν κάνω κρίση για ένα ένα πρόσωπο. Προφανές είναι ότι πολλά πρόσωπα, που δεν τα γνωρίζω εγώ, έχουν τη δική τους πολιτική διαδρομή. Δεν συμφωνώ στην ιστορία των μετεγγραφών. Ενα κόμμα το οποίο πηγαίνει προς την κυβέρνηση, η δύναμή του δεν αντλείται από τις μετεγγραφές. Δεν θέλω ένα κόμμα που να έχουμε μετεγγραφές, θέλω ένα κόμμα που να έχουμε συμμαχίες, και πολιτικές συμμαχίες. Δεν πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εκπροσωπηθούν από ένα κόμμα». Αναφερθείς στη δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «τώρα αρχίζει σιγά σιγά ο κόσμος με την πανδημία να ξαναμπαίνει σε μια κατάσταση που συνειδητοποιεί το εύρος και το βάθος των προβλημάτων του», αλλά συμπλήρωσε και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε, με τρόπο ικανοποιητικό, να απαντήσει σε όλη αυτή την κατάσταση».

Οι εσωκομματικές εντάσεις όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής «άδειασε» την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωραιοποιεί τα πράγματα και μοιράζει δισ. χωρίς να λέει στον κόσμο πού θα τα βρει! «Από πού θα βρεθούν αυτά τα εκατομμύρια;» αναρωτήθηκε. Από τα βέλη του κ. Κουρουμπλή δεν γλίτωσε ούτε το δίδυμο Πολάκη – Ξανθού, αναρωτώμενος τι ακριβώς άφησαν πίσω τους και τι λέει αυτό στην ψυχολογία του κόσμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου