Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

 

 Έριξε "βόμβα ναπάλμ" ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αγγελής: “Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήξερε τον λογαριασμό του υιού πολιτικού που με καταγγέλλει ότι αρνήθηκα να παραλάβω” (Έγγραφα - φωτιά)




Πέρασε στην αντεπίθεση ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής απατώντας στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για παράβαση καθήκοντος ύστερα από μήνυση της εισαγγελέα  Τουλουπάκη. Ένα έγγραφο δικαστικής συνδρομής με αριθμό 344/28-1-2019 , που υπογράφεται από τον (τότε) επίκουρο Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Χρήστο Νζούρα, το οποίο παρουσιάζει το edolio5 , έριξε στο τραπέζι της έρευνας σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της Νovartis, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελής.

Η εξέλιξη της υπόθεσης όμως είναι αντίστροφη από το περιεχόμενο του εγγράφου, όπως το ερμηνεύει στις εξηγήσεις του ο κ. Αγγελής, αφού χθες κινήθηκε ποινική δίωξη χθες από τον εισαγγελέα Σπ. Παππά για παράβαση καθήκοντος. Αυτή αφορά στο ταξίδι που είχε γίνει από την ομάδα των εισαγγελέων διαφθοράς στη Βιέννη, τον Δεκέμβριο του 2018 στο πλαίσιο της συνεργασίας με εισαγγελείς των Η.Π.Α για τη διερεύνηση της υπόθεση της Novartis. Κατά τη διάρκεια εκείνου του ταξιδιού, σύμφωνα με τη μήνυση της Ελένης Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής, ο οποίος το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται ότι αρνήθηκε να παραλάβει λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών , που ερευνούσε η Εισαγγελία για την υπόθεση της Novartis, γιατί είχε τη γνώμη ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει μέσω της Eurojust. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ι. Αγγελής σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι αληθές πως αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για την υπόθεση της Νοvartis.

Το έγγραφο


Σύμφωνα μάλιστα με το έγγραφο λίγες μέρες μετά το ταξίδι , συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 2019 κι ενώ ο κ. Αγγελής υπέβαλλε αναφορά παραίτησης από τη θέση του επόπτη, καταγγέλλοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων , η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, έκανε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ ζητώντας να διερευνηθεί συγκεκριμένος λογαριασμός του γιού πολιτικού προσώπου που βρίσκεται υπό έρευνα στην υπόθεση. Πρόκειται για τον ίδιο- κατά τις καταγγελίες- λογαριασμό που ο Αγγελής καταγγέλλεται “ότι αρνήθηκε να παραλάβει”.   

Ο ίδιος στις εξηγήσεις του αναφέρει πως προκύπτει ότι “η Εισαγγελία Διαφθοράς (Τουλουπάκη κλπ) γνώριζαν τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού του «υιού πολιτικού» και διερωτάται πως γίνεται “μια μέρα αργότερα (σ.σ από την αποστολή του αιτήματος συνδρομής) η κα Τουλουπάκη, να υποβάλλει αναφορά στην τότε εισαγγελέα κα Δημητρίου και να κατηγορεί τον κ. Αγγελή ότι αρνήθηκε να πάρει τον λογαριασμό;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου