Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

 

Ντροπή! Γέμισαν με ράντσα οι διάδρομοι στα νοσοκομεία της Αττικής

Εικόνες ντροπής επικρατούν στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς δεκάδες ράντσα βρίσκονται στους διαδρόμους τον νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά κρεβάτια για ασθενείς με Covid-19. Ωστόσο, δεκάδες ράντσα έχουν γεμίσει τους διαδρόμους, κυρίως για γενικά παθολογικά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, με την αύξηση των εμβολιασμών σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυξήθηκε και η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων, οι οποίοι το απέφευγαν στο παρελθόν εξαιτίας του φόβου μην κολλήσουν τον ιό προσερχόμενοι στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, στην ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ράντσων συμβάλλει η μετατροπή πολλών κλινικών σε τμήματα αποκλειστικά για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, κάτι που συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες όταν το τρίτο κύμα της πανδημίας καθήλωσε το σύστημα υγείας στην Αττική. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι έξι νοσοκομεία στην Αττική νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού.

Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, όλα τα μεγάλα νοσοκομεία πια εμφανίζουν πολλά ράντσα ύστερα από εφημερίες σε γενικά παθολογικά περιστατικά. Στο Αττικόν, μάλιστα, έχουν αναπτυχθεί 60 ράντσα (!) σε γενικά παθολογικά περιστατικά, ενώ δεκάδες είναι τα κενά κρεβάτια στις κλινικές κορονοϊού. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία.

Εκτός ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, αυξητική είναι η τάση των διασωληνωμένων πασχόντων από άλλα νοσήματα και πτωτική η τάση που διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι τα ράντσα στα νοσοκομεία της Αττικής, εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές και πολεμικές συνθήκες, υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα είχαμε φτάσει στο σημείο να νοσηλεύονται στους διαδρόμους μέχρι και ασθενείς με κορονοϊό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και έχουν σοβαρά νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου