Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

 

Πράσινο" από ΚΑΣ για την επένδυση της Grivalia στα Αστέρια

0.

Ύστερα από την πρόσφατη έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ξεκάθαρο είναι το τοπίο για την επένδυση, ύψους 60 εκατ. ευρώ, της Grivalia, που αφορά την ανάπλαση της έκτασης 285 στρεμμάτων Αστέρια Γ

Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το ΚΑΣ ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου που αφορά τον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 400 κλινών και πέντε αστέρων, αποτελώντας, ουσιαστικά, την δεύτερη φάση των εργασιών ανάπλασης.

Η πρώτη φάση του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και την ενίσχυση των κτιριακών σκελετών.

Η δεύτερη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει εν ευθέτω χρόνω σε συνέχεια της εξασφάλισης της έγκρισης του ΚΑΣ, αφορά την ανάπτυξη πέντε αστέρων ξενοδοχείου που θα έχει δυναμικότητα της τάξης των 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Η κάλυψη των κτιρίων θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, αντιστοιχώντας σε λιγότερο από 28.000 τ.μ., με το επενδυτικό σχέδιο να αξιοποιεί την υφιστάμενη δομημένη επιφάνεια 20.000 τ.μ. Το έργο θα αποτελεί τo πρώτο city resort της Αθήνας, διαθέτοντας ορίζοντα ολοκλήρωσης το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Αττική Ριβιέρα

Η έκταση στα Αστέρια Γλυφάδας περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia, ύστερα από την απόκτηση τον Μάρτιο του 2018, του 80% της εταιρείας Ναυσικά που έχει μισθώσει το ακίνητο έως το 2081. Το υπολειπόμενο ποσοστό 20% παραμένει υπό τον έλεγχο της οικογένειας Παπαθεοχάρη, με το ακίνητο να ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Τα Αστέρια Γλυφάδας αποτελούν σημαντικό κρίκο της ευρύτερης ανάπλασης της Αττικής Ριβιέρας. Έχει προηγηθεί η ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ, πρόσφατα, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hines και η ευρωπαϊκή πλατφόρμας επενδύσεων Henderson Park προχώρησε στην αγορά μίας από τις λιγοστές εντός σχεδίου ενιαίες εκτάσεις στην Αττική, ενός οικοπέδου επιφάνειας 71 στρεμμάτων που βρίσκεται στη Βούλα.

Το σχεδιαζόμενο έργο των δύο εταιρειών αποτελεί κομμάτι του παζλ των πολυτελών κατοικιών στα Νότια προάστια, όπου κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει το Ελληνικό.

Κατά την πρώτη φάση του έργου συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 8 δισ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να υλοποιείται αρχές του 2021, θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, ενώ από τις συνολικά 10.000 κατοικίες που θα κατασκευαστούν και θα πωληθούν σε βάθος 25 ετών, την πρώτη πενταετία θα διατεθούν προς πώληση, καταρχήν, 800. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου