Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020


Απεργία: Κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας

018 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 11:33
Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, καθώς, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από τα ύψος των ΚΤΕΛ έως την Αττική οδό, στις λεωφόρους Κατεχάκη, στο ρεύμα προς τη Μεσογείων, Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, καθώς και στους δρόμους προς το λιμάνι του Πειραιά.

«Απεργούμε για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να ‘λύσει’ για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση στο διηνεκές» συμπληρώνει.

Εικοσιτετράωρη απεργία «ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης» έχει κηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Όπως επισημαίνει, «όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα Τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας».

Απόσυρση του «απαράδεκτου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου» ζητεί και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 10.30 π.μ. «Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανανομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμου Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοτσέτ» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., συμμετέχουν και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι βρίσκεται «σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα που είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης». «Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου